Lucasfilm'den "Carrie Fisher" Açıklaması

2016 senesinin son günlerinde ünlü oyuncu Carrie Fisher, İngiltere’den Amerika’ya dönüşü sırasında uçakta bir kalp krizi geçirmiş, Amerika’da kaldırıldığı hastanede ise maalesef aramızdan ayrılmıştı. Prenses Leia rolüyle hafızalara kazınan Fisher yeni Star Wars serisiyle de yeniden Star Wars evrenine dönmüştü.
Lucasfilm’den gelen açıklamayla birlikte bundan sonraki filmlerde Carrie Fisher’ın CGI (bilgisayarla üretilmiş görüntü) olarak yer alıp almayacağı sorusu yanıt buldu.Star Wars Episode VIII’in çekimlerini tamamlayan Carrie Fisher’ın 9. filmde yer almayacağını söylemek mümkün.
Lucasfilm’den resmi bir açıklama geldi. Star Wars'un resmi sitesinde yapılan açıklamada:
"Normalde hayran ya da basından gelen spekülasyonlara yanıt vermeyiz. Ancak dolaşan bir söylenti var ki cevap vermek istiyoruz. Şu an için Lucasfilm'in Carrie Fisher'ı dijital olarak yeniden yaratma üzerine bir planımız yok.Carrie Fisher daima Lucasfilm'in parçası olmayı sürdürecek. O bizim prensesimiz, generalimiz ve daha da önemli bir parçamız olan arkadaşımız. Onun kaybı nedeniyle hala kederliyiz. Biz Prenses Leia'nın Star Wars'a verdiklerini onurlandırmak için en doğrusunu yapmaya çabalayacağız."