James Cameron ve yeni Avatar
Son beş yıl içerisinde çok iyi özel efektlere sahip filmler izledik. Joss Whedon’un The Avengers’ı, Michael Bay’in yaz hiti Transformers: Dark of the Moon’u hatta Christopher Nolan’ın Batman finali The Dark Knight Rises’ı bunların arasında sayabiliriz. Fakat hiçbiri Jamse Camron’un Avatar ile yükselttiği çıtaya erişebilmiş değiller.

James Cameron Avatar ile birlikte yükseldiği çıta konusunda ısrarcı. Özellikle film teknikleri bakımından çığır açacak yeni teknnolojileri kullanmak adına Avatar 2, 3, 4 için bile çalışmalarını sürdürüyor. Su altında bile bu zamana kadar görülmemiş yüksek resim kalitesi ve başka yenilikleri Avatar 2 ile birlikte sinemasevelere armağan etme peşinde.

Ayrıca James Cameron senaryo konusunda da ekibini efsaneleri yaratan kişilerden oluşturmuş durumda. Örneğin Steven Spielbergin Dünyalar Savaşı’nda beraber çalıştığı Josh Friedman, Terminator ve daha bir çok işten tanıdığımız Rick Jaffa ve Amanda Silver gibi isimler ile çalışıyor.

Yeni film yine sarsıcı yeniliklerle ve çığır açacak teknolojilerle geleceğe benziyor. Merakla bekliyoruz. Vizyondaki Filmler’i vizyondakifilmler.com.tr’den takip edin. Biz de yenilik bitmez.