Yeşeren Umutlar Projesinden Sinema Etkinliği
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından “Yeşeren Umutlar” Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında Yetim ve Öksüzler Derneği’ne kayıtlı öğrencilerle GAÜN bünyesinde yer alan Cep sineması’nda sinema gösterimi etkinliği yapıldı.

Toplumların geleceğinin teminatı, bugünün çocukları ve yarının gençleri olan yetim ve öksüz çocuklara önem verilmesini söyleyen Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Yrd. Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, Gaziantep Üniversitesinin katkılarıyla bu tür etkinlerin devam edeceğini belirtti.

TDP Proje Uzmanı İpek Tezel, Gaziantep Üniversitesi olarak toplumsal duyarlılık projeleri ile gençleri; takım çalışması yoluyla bireyler arası empati kurabilen, iletişim ve organizasyon becerileri güçlü, yaşadıkları çevreyi her yönüyle anlayabilen ve toplumdaki farklılıkları çeşitlilik olarak gören gençler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Film gösterimi sonrasında öğrenciler ilk defa sinema izlemenin mutluluğuyla kampüsten ayrıldı. Dernek Başkanı Hakan Gökşen, etkinliği düzenleyen Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür etti.