Saklı Hayatlar

Saklı Hayatlar Fragman sayfasına git
  • Currently 4.88/10

4.9/10
101 oy

Vizyon Tarihi :
11 Mart 2011
Yönetmen :
Ahmet Haluk Ünal
Senaryo :
Ahmet Haluk Ünal
Yapımcı :
Serpil Güler
Görüntü yön. :
Gökhan Atılmış
Oyuncular :
Ahmet Mümtaz Taylan, Ceren Hindistan, Yusuf Akgün, Zerrin Sümer, Laçin Ceylan, Murat Aydın, Cemal Gönen, ırmak öztürk, Korhan Herduran, Olgun Toker, Serhan Toksoy, Taner Karahancı
Filmin Özeti
Alevilerin yaşamak zorunda bırakıldıkları “saklı hayatlar” ilk kez beyazperdeye taşınıyor. Alevi kızla Sünni oğlanın imkânsız aşkına değinen filmler görmüştük. Ancak Alevi toplumunun yaşamak zorunda bırakıldığı ötekileştirmeyi, ayrımcılığı doğrudan konu edinen bir film yapılmamıştı şimdiye kadar.

Kültür Bakanlığı Fonu’ndan da destek alan Saklı Hayatlar bu konuda bir ilk. 1980’de Çorum katliamı sonucu İstanbul’a göç eden bir Alevi ailenin hikâyesinden yola çıkan Saklı Hayatlar, sıradan insanların yaşadığı kimlik çatışmalarının yol açtığı gerçek bir trajediyi anlatıyor.
Yorumlar
ulpi
Çok göz önünde olmayan; bir yabancının ''bu yüzyılda böyle nedenlerden ayrılık, kavga, hatta cinayet mi olur'' dedirten oysa kimsenin konuşmasa da herkesin bildiği, konuşsalar da olanın yine büyük umutlar besleyen küçük insanlara olduğu bir konuyu işlemiş film. Güzel mi işlemiş onu görücez..! İstanbul film festivalinde bu filme mutlaka giricem ama buruk bir şekilde. Çünkü; İlerde benim işlemek istediğim bir konuydu. Sizinde filmi izlemenizi tavsiye ederim...
1

Yorum yaz kazan

Filmlere yorum yaz süprizleri yakala!

Vizyondaki filmler'e yorum yazan kullanıcılarımızı yakın bir zaman sonra çok büyük süprizler bekliyor.

Nelermi? sinema biletleri, film tişörtleri ve daha neler neler sende şimdi üye ol ve bu fırsatları yakalama şansı için sevdiğin filmlere yorum yazmaya başla.


Şimdi üye ol