CEM YILMAZ FİLMLERİ

1. HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK


Altan (Cem YILMAZ) ver Nuri (Mazhar ALANSON) yıllardır görüşmeyen birbirine zıt iki kardeştir. Tesadüfi bir şekilde bir kavga sırasında karşılaşırlar. Altan, Nuri'nin çalıştığı ecza deposunu, yıllardır açmayı planladığı bara, para kaynağı olarak görür.İkili farkında olmadan tehlikeli maceralara sürüklenirler.Nuri ve Altan herşeyin çok güzel olacağını umarak yaşamla mücadeleye devam ederler...
 

2. VİZYONTELE


2001 yapımı Yılmaz Erdoğan'ın yazıp oynayıp yönettiği, çoğunlukla BKM oyuncularının rol aldığı filmdir. Film 1974 yılında Van'a televizyon gelmesini anlatıyor. Cem YILMAZ bu filmde desteksiz atışlarıyla Fikri karakteri ile karşımıza çıkıyor. Fikri'nin "Zeki Müren de bizi görecekmi" repliği yıllarca ağızlardan düşmemiştir.. 
 

3. G.O.R.A.

Cem Yılmaz'ın birden fazla karakteri canlandırdığı ve Türkler uzaya çıksa ne olur temalı filmidir. Çekimleri 2 yıl süren 2004 yapımı bir uzay macerasıdır.
 

4. ORGANİZE İŞLER

2005 yapımı bir Yılmaz Erdoğan filmi olan Organize işlerde, en çok dikkat çeken karaktarlerden biri de Cem YILMAZ'ın canlandırdığı mafya babası olan Müslüm Duralmazdır. Akıllara kazınan " 1 dayak nedir? 2 neden atılır" repliği, oynan sahneyi unutulmaz kılmıştır.. 
 

5.HOKKABAZ

Cem Yılmazın senaryosunu yazdığı oynadığı ve yönettiği, Mazhar Alanson, ÖZlem Tekin ve Tuna Orhan'ın rol aldığı, klasik Türk filmi çizgisinden çıkan bir sihirbazın ve çevresindeki olayları seyir alan 2005 yapımı bir filmdir.
 

6. A.R.O.G

2008 yapımı olan A.R.O.G, G.O.R.A'nın devamı olarak algılansa da aslında başlı başına ayrı bir filmdir. Yontma Taş Devri'nde geçen filmin senaryosu Cem Yılmaz'a aittir, oyuncular arasında Cem Yılmaz'ın yanı sıra Zafer Algöz, Özge Özberk, Ozan Güven, Özkan uğur, Nil Karaibrahimgil gibi isimler yer almaktadır.
 

7. YAHŞİ BATI

Cem YILMAZ'ın senaristliğini ve başrolünü üstlendiği 2009 yapımı bir Türk Komedi - Western filmi olan Yahşi Batı'nın yönetmeni Ömer Faruk Sorak'tır. Film, Padişah II. Abdülhamit’in hediyesini Amerika başkanına ulaştırmaya çalışan Aziz Vefa ve Lemi Galip’in hikayesini anlatıyor..
 

8. AV MEVSİMİ 

Türk sinemasının üç önemli ismi olan Şener ŞEN, Çetin TEKİNDOR ve Cem YILMAZ'ın rol aldığı 2010 yapımı AV MEVSİMİ'nin yönetmenliğini Yavuz Turgul yapmıştır."Bakış Açını Değiştir" unutulmayan sahnelerdendir ve Cem Yılmaz bu filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.. 
 

9. ŞAHANE MİSAFİR

2012 yapımı dramatik - komedi olan Şahane Misafir filminin yönetmeni İtalya'da yaşamını sürdüren Ferzan ÖZPETEK'tir.
 

10. PEK YAKINDA 

Cem Yılmazın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği, Pek Yakında , 2014 yapımı bir komedi Türk filmidir. Zafer YILDIZ'ın (Cem Yılmaz) bir yandan evliliğini kurtarma çabaları, bir yandan korsan film ve film yapımcılığına soyunmasını konu alan filmde Özkan Uğur,Zafer Algöz, Ayşen Gruda, Ozan Güven gibi isimler de yer alıyor.
 

11. SON UMUT

2014 Avustralya - Türkiye - ABD ortak yapımı olan Son Umut Filminin yönetmenliğini ve Başrolünü Russel Crowe üstlenmiştir. Avustralyalı bir çiftçi olan Connor (Russel Crowe) Çanakkale savaşı sonrası Türkiye'ye gelir ve savaşta kaybolan üç oğlunu aramaya koyulur.Çavuş cemal rolünde Cem Yılmaz ve Binbaşı Hasan rolünde Yılmaz Erdoğan yer almaktadır.
 

12. ALİ BABA VE 7 CÜCELER

Ali Baba ve 7 Cüceler Cem yılmaz'ın yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı 2015 yapımı bir Türk komedi filmidir. Film bahçe cüceleri satan Şenay (Cem yılmaz) ve İlber (Çetin ALTAY)ın bir fuara katılmaları ve zengin olma çabalarını anlatıyor. 
 

13. İFTARLIK GAZOZ

İftarlık Gazoz Yüksel Aksu'nun senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı 2016 yapımı bir türk komedi filmidir. Cibar Kemal (Cem Yılmaz) 70li yıllarda bir ege kasabasında yaşayan gazozcudur. Zeki ve başarılı bir öğrenci olan Adem (Berat Efe Parlar) 5. sınıfı bitirir bitirmez yaz tatilini değerlendirmek için Cibar usta ile çalışmak istediğini söyler. Ramazan ayında ege sıcağında geçen filmde Adem susuzluk ve açlık yüzünden hayaller görmeye başlar ve bu sorun onu bir maceranın içine sürükler.
 

14. DELİ AŞK 

2017 yılında seyircinin beğenisine sunulacak olan Deli Aşk Filminin Yapımcılığını Cem Yılmaz üstlendi. Senaryosu Murat-Emrah KAMAN kardeşlere ait olan filmin oyuncuları arasında Zafer Algöz , Pelin Akil, Şafak Pekdemir gibi isimler yer alıyor.