Game of Thrones’u henüz seyretmeyenlerden misiniz?
Dünyanın merakla beklenen ve Türk dizileri gibi aşina olduğumuz süper uzun yayın zamanı olmayan senede yalnızca 12 bölüm çekilen dizi Game of Thrones 5. sezonu ile 12 Nisan’da kaldığı yerden devam etti.

9 Ocak’ta Game of Thrones’un resmi Twitter sayfasından duyurduğu gibi devam eden serüveni dünyada internet üzerinden illegal yollarla izleyenlerin sayısı 30 milyonu geçiyormuş. Bu çılgın alışkanlığa ve uzun yeni sezon bekleme süresine rağmen eminiz ki bir çok kişi yeni sezonu beklerken eski sezonları yeniden izliyordur.

Peki ya henüz Game of Thrones ile tanışmayanlar ne olacak? Her bölümü merakla takip edenler, hiç tanışmayanlara her zaman gıpta ile bakıyorlar. Düşünseniz hiç bilmiyorsunuz ve senede 12 bölüm çekilen bir diziyle ilgili önünüzde izleyebileceğiniz 5 sezon duruyor. Hiç kesinti yaşamadan 5 sezonu izleyebilirsiniz.

Yeni tanışacaklar için Game of Thrones’un konusunu paylaşalım.

Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar'ın kalesi Kıştepesi'nin kuzeyinde, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır.

Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark kendisini Demir Taht'ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard'ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar'ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

İzleyenler izlemeyenlere anlatsın. Bu zevki hep birlikte yaşayalım.